Wednesday, June 30, 2010

United Nude by Rem D Koolhaas

Rem D Koolhaas. Arhitekta, kretaivni direktor i dizajner cipela United Nude.
United Nude je obuća na koju o t k i d a m. Brend koji je osnovao pomenuti gospodin zajedno sa dugogodišnjim proizvođačem cipela Galahad JD Clark-om .
Koolhas je dizajnirao radnje u Amsterdamu, New York-u i Shanghai-u. Sledeće destinacije: London, Tokyo i Moscow. Kao i obuća, radnje su sa jasnim konceptom, i mislim da odlično međusobno komuniciraju. Ključne reči u oba slučaja su konceptualni dizajn, elegancija i inovativnost.
Koncept radnje je sleći: U tamnom prostoru cipele su izložene u osvetljenim kutijama koje formiraju svetlosni zid (the Wall of Light™). Ovaj kompijuterski kontrolisan LED zid prikazuje United Nude proizvode, kao prava-pravcata umetnička dela u geometrijskom okviru. Kontrast svetla i tame, verovatno izaziva posebnu senzaciju u očima kada pogledate u pravcu omiljenog vam para cipelica!
U Beogradu u: SUPERMARKETU.
Evo kako izgleda radnja u Amsterdamu otvorena krajem 2009.






Photo: DEZEEN

Sviđa mi se ideja. Mislim da je važno stvoriti jedinstveni identitet radnje koji naglašava brend i proizvod.
I nikako nemojte da ovog Rem D Koolhaas-a mešate sa onim Rem Koolhaas-om.
via: DEZEEN

Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Tuesday, June 29, 2010

Opera at S.Ambrogio Market in Florence

Obožavam razne pijace, ali ovu u Firenci posebno.
Kakva sjajna inicijativa!


Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Saturday, June 26, 2010

Sands SkyPark

U okviru Marina bay sands™ u Singapuru otvoren je Sands SkyPark. Cifre samo pljušte. Koliko čelika je ugrađeno, koliko hiljada kvadratnih metara, miliona dolara, koliko spratova, apartmana i soba, radnih mesta, drveća, ljudi...
150 m dugačak bazen, bar, restoran, spa, botanička bašta, panoramska platforma,...na 200m iznad tla i 380 m dugačkoj platformi koju nose 3 kule. Ako nameravate da vidite ovo arhičudo i pogledate Singapur iz bukvalno rečeno ptičije perspektive – cena je 20$.


Ovako nešto zamalo da se desi i u Beogradu. Naravno, sve cifre su proporcionalno umanjene, i visina i budžet. Lokacija: krov prelepe Beton hale. Pogled ka muzeju Savremen umetnosti i Novom Beogradu, a zaleđina Kalemgdan. Verovatno najlepši zalazak sunca u Beogradu.

A što se tiče planova Singapura oni su vrlo ozbiljni i traju 30tak godina. Od 1960. do sada, Singapur je povećao svoju površinu za 70 km2, ili oko 20% od originalne poršine 135 km2. Kritikuju ga da zaboravlja svoju istoriju u ambicijama da postane i suviše moderan grad, ipak Singapur planira da broj turista do 2015. udvostruči na čak 17 miliona, a magnet za tako nešto je baš ovaj projekat.


Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Wednesday, June 23, 2010

Street Art- Belgrade

Street art me podseti na mural u Pop Lukinoj 6 pored koga često prolazim. Uvek me prekine u razmišljanju i tera da mislim o gradu.
Autor je BLU, a mural je zaršen u avgustu 2009., u okviru projekta Super Zid, koji su realizovali Telenor, BELEF I KIOSK. Fotografije koje beleže proces nastajanja možete videti ovde.

Evo i snimka iz Berlina, 2009.

Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Monday, June 21, 2010

Street art- E V O L

EVOL je street artist iz Berlina, koji od uobičajenih elektro ormana, kutija, žardinjera i drugih čuda pravi minijaturnu arhitekturu. Grad u gradu.
Magija je jednostavna. Kada EVOL pripremi print sa rasterom fasade, šemom prozora i zastora i doda malo karaktera, nastaje magija, a geometrijske kutije pretvaraju se u prave pravcate stambene zgrade.
Odlična mešavina street art-a i arhitekture.

Photo: EVOL



























via: designboom


Evol is a street artist from Berlin, who transforms common electric boxes, small planters and other geometric city forms into miniature architecture. City in the city.
The magic is simple. Each paper is printed with patern of facades, windows and curtain, with a little character. That’s how magic begin and transforms geometric box into a residential building.
A great mix of street art and architecture.

Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Saturday, June 19, 2010

Konkurs za uređenje hola zgrade gradske uprave "šalter 9"









Grad Pančevo je raspisao konkurs za uredjenje hola zgrade Gradske uprave i transformaciju istog u multimedijalni prostor. Ovo je konkurs namenjen mladim arhitektama i dizajnerima (do 35 god),studentima, postiplomcima. U toku je od 28. maja do 28. juna 2010. godine, pa se vi požurite! Projektni zadatak i besplatne podloge je moguće preuzeti u Gradskoj upravi Pančevo, Trg kralja Petra I 2-4 u kancelariji 706, radnim danima od 12 do 15 časova. Sve informacije možete naći na njihovom sajtu.
S obzirom da je od početka godine Društvo Arhitekata Beograda raspisalo čak 2 konkursa (Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za izradu rešenja pijace „Senjak“ i (sličan ovom) Arhitektonski konkurs za izradu idejnih rešenje adaptacija ulaznih partija četiri Upravne zgrade Termoelektrana) vredi se potruditi.
Good luck!

Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Tuesday, June 15, 2010

Alissia Melka-Teichroew

Kako sjajan nakit pravi Alissia Melka-Teichroew!! I to uz pomoć 3D štampača.
Zahvaljujući  „selective laser sintering“ (SLS) dizajn se sastoji od kugle u kugli, tzv. „ball joint“.





























Ali ima tu i još koje-čega. Diamond gold  i silver ring, Diamond Akrilic ring u boji rubina, smaragda, ćilibara, crne; akrilni ordeni; zakrivljeni tanjiri - savršeni za žurke,...i još svašta.


Read more-I još ovo...
Share/Bookmark

Monday, June 14, 2010

My name is Ivan.I'm 30 years old,...doing some stuff on internet.


Read more-I još ovo...
Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails