Saturday, June 26, 2010

Sands SkyPark

U okviru Marina bay sands™ u Singapuru otvoren je Sands SkyPark. Cifre samo pljušte. Koliko čelika je ugrađeno, koliko hiljada kvadratnih metara, miliona dolara, koliko spratova, apartmana i soba, radnih mesta, drveća, ljudi...
150 m dugačak bazen, bar, restoran, spa, botanička bašta, panoramska platforma,...na 200m iznad tla i 380 m dugačkoj platformi koju nose 3 kule. Ako nameravate da vidite ovo arhičudo i pogledate Singapur iz bukvalno rečeno ptičije perspektive – cena je 20$.


Ovako nešto zamalo da se desi i u Beogradu. Naravno, sve cifre su proporcionalno umanjene, i visina i budžet. Lokacija: krov prelepe Beton hale. Pogled ka muzeju Savremen umetnosti i Novom Beogradu, a zaleđina Kalemgdan. Verovatno najlepši zalazak sunca u Beogradu.

A što se tiče planova Singapura oni su vrlo ozbiljni i traju 30tak godina. Od 1960. do sada, Singapur je povećao svoju površinu za 70 km2, ili oko 20% od originalne poršine 135 km2. Kritikuju ga da zaboravlja svoju istoriju u ambicijama da postane i suviše moderan grad, ipak Singapur planira da broj turista do 2015. udvostruči na čak 17 miliona, a magnet za tako nešto je baš ovaj projekat.


Share/Bookmark

No comments:

Related Posts with Thumbnails